Сватбен сезон 2019 | Фотография от Георги Казаков - сватбен фотограф

Сватбен сезон 2019 – обзор

Първата си сватба снимах през 2014. Преди това бях снимал портретни фотосесии и събития, но не и сватби, и бях доста притеснен. Всъщност бях притеснен и на следващите няколко сватби, защото все още не знаех какво точно се случва в сватбен ден, кога, кои са важните моменти и така нататък. С времето обаче, и най-вече с все по-честото снимане, успях сам за себе си да намеря правилния път и да изградя стила си на снимане. И не само начина, по който изглеждат снимките ми, а цялото ми присъствие на един сватбен ден, както и връзката и доверието, които се опитвам да изградя между мен и двойките ми. Последните май са най-важните.

И в течение на времето се оказа, че цялата тази сватбена лудница ми харесва изключително много! Всеки уикенд съм на различно място, с нови хора, с които заедно поставяме началото на техния съвместен живот. Или по-скоро те го поставят, а аз ги снимам 😀 И така сезон след сезон, година след година.

Чувствам се истински щастливец за това, че имам възможността да работя с такива прекрасни двойки! Искрени, смели, весели, щури, красиви, прекрасни… И най-вече влюбени! Удоволствие е да си в компанията на такива хора.

Ако трябва да опиша с една дума сватбения сезон 2019 то тя би била “предизвикателство”. Беше много натоварен сезон, през който успях да заснема 38 сватбени истории в 15 града в България. Бяхме в планината, на морето, пак в планината, пак на морето и десетки пъти в града… Отделно на това развивам и така нареченото хибридно снимане – едновременно снимки и видео, на по-малките и спокойни сватбени дни. Което всеки път изненадва гостите – как така едновременно правиш две неща. А тайната е, че не са едновременно 🙂 Но най-забавното предизвикателство през изминалата година беше да погледна на сватбата от една по-висока гледна точка, при това буквално. Говоря за снимането с дрон и несравнимия поглед, който той дава. Удоволствието от летенето е едно на ръка, но задоволството от кадрите, които можеш да запечаташ от високо – съвсем друго нещо. За мен това е един от най-добрите начини да покажеш на какво прекрасно място се случва една сватбена история.

Нямам търпение да започне сезон 2020!

…който всъщност вече започна – с първата февруарска сватба и нейната уютна градска история. Какви ли още истории ще успея да разкажа до края на годината?

About the Author:
Професионален фотограф


Sorry, the comment form is closed at this time.